În perioada 15-17 Noiembrie 2017, la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava va avea loc evenimentul intitulat 4th Workshop & Hands On in Critical Limb Ischemia (CLI) in diabetic patients – Endovascular Approaches.

4th Workshop & Hands On in Critical Limb Ischemia (CLI) in diabetic patients - Endovascular Approaches

Evenimentul este organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică în colaborare cu Asociația de Podiatrie și Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România care și-au propus o serie de inițiative menite să atragă atenția asupra complicațiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar și de orizonturile pe care le abordează radiologia intervențională în ceea ce privește tratamentul endovascular al acestei afecțiuni.

Sectia de Diabet din cadrul Spitalului udețean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, partener al evenimentului, are în componență o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară, dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet care este compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenționist și asistenți medicali educatori.

Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu până la 50% a amputațiilor la nivelul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, creând premisele unui astfel de eveniment.

Program

La eveniment sunt invitați participanți din țară și străinătate, personalități medicale, profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic. Pe durata seminarului vor fi prezentate și tratate cazuri ale pacienților cu această afecțiune.

4th Workshop & Hands On in Critical Limb Ischemia (CLI) in diabetic patients - Endovascular Approaches

Partenerii evenimentui sunt Medtronic, Bard, MSD, AstraZeneca, Novo Nordisk, Sanofi, Braco, UCB, Labormed Alvogen, Worwag, Angiospectru Med, TehnoPlus Medical și Neurodiab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *