Instituția Prefectului – Județul Suceava informează că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru ruta ocolitoare a municipiului Suceava de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași.

Conform ordinului, execuția lucrărilor va începe la data de 1 Octombrie 2018, având prevăzută o durată de nouă luni. Ordinul de execuție a lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei are ca bază acordul contractual încheiat, la data de 24 August 2018, cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, proiectul tehnic și autorizația de construire numărul 90 din 15 Noiembrie 2011.

Contractul încheiat cu asocierea de firme are o valoare de 61.265.774,05 lei, fără TVA.

Așa cum am declarat la începutul anului 2018, referitor la lucrările de execuție la centura Sucevei, s-a respectat întocmai calendarul prevăzut. Conform acestuia, s-a parcurs procedura de achiziții și s-a așteptat rectificarea bugetară pentru a fi asigurată sursa de finanțare. În data de 24 August 2018 a fost încheiat contractul de atribuire a lucrărilor cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, iar astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, a precizat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *