Luni, 27 Iulie 2020, a început recepția pachetelor alimentare din programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020.

A  început recepția pachetelor alimentare din rogramul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020

Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (cinci bucăți X un kilogram), mălai (patru bucăți X un kilogram), paste făinoase (două bucăți X 400 grame), ulei (patru bucăți X un litru), zahăr (două bucăți x un kilogram), orez (patru bucăți x un kilogram), conservă din carne de vită (cinci bucăți x 300 grame), conservă din carne de porc (trei bucăți x 300 grame), conservă pateu de ficat de porc (cinci bucăți x 200 grame), compot de fructe (două bucăți x 720 mililitri), gem de fructe (o bucată x 360 grame) și gem de fructe dietetic (o bucată x 360 grame).

În cursul zilei de luni s-au recepționat pachete alimentare în localitățile Baia, Bogdănești, Boroaia, Cornu Luncii, Dolhești, Dolhasca, Drăgușeni, Fântâna Mare, Fălticeni, Forăști, Liteni, Mălini, Râșca, Slatina și Vadu Moldovei.

După finalizarea recepției în toate UAT-urile din județ va începe distribuția pachetelor alimentare către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt definiți în conținutul ordonanței de urgență 84/2020 și anume familiile și persoanele din cadrul familiilor beneficiare cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare precum și persoanele din cadrul familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, până astăzi s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 80 % din pachetele de igienă. Precizăm că prin ordin al prefectului în unele localități, în care s-a finalizat distribuția către persoanele de pe listele inițiale, s-a început distribuirea către persoanele de pe listele suplimentare, liste întocmite și asumate de către primar sau de reprezentantul acestuia, în condințiile OUG 84/2020, înainte de perioada 3-17 august 2020, așa cum a fost stabilit în calendarul inițial de distribuție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *