Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Astfel, în perioada 19-20 Noiembrie 2019, Poliția Orașului Gura Humorului și Secţia 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au organizat o acțiune punctuală pe raza comunelor Păltinoasa şi Capu Câmpului pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea căruțașilor dar șu pentru depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice și disciplinarea conducătorilor de mopede, motociclete și biciclete.

În paralel, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, în aceeași perioadă, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 17 şi pe drumurile comunale adiacente.

Au fost montate 20 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 30 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:

  • nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;
  • folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent – reflectorizante pe atelajele hipo;
  • vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;
  • căruțașii să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
  • să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
  • să nu transporte persoane care stau in picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *