În ultimele două săptămâni, pe raza județului s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere cu implicarea vehiculelor da mare tonaj. Conducerea acestor vehicule necesită o responsabilitate sporită, consecințele implicării acestora în evenimente rutiere fiind din cele mai grave.

La data de 12 Februarie 2020, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, a organizat şi desfăşurat acţiuni pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de marfă și persoane, precum și pentru verificarea legalităţii transportului public de marfă și persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 98 de sancțiui contravenționale în valoare de 67.695 lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere (4 viteză, 2 depășire, 1 prioritate auto) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost verificate 101 autotrenuri de transport marfă și 68 de autobuze, autocare și vehicule pentru transport persoane.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.

Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere.

Totodată, atragem atenția șoferilor autovehiculelor de mare tonaj să respecte cu strictețe legislația rutieră și să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum. Reamintim faptul că, în această perioadă, pe segementele de drum acoperite cu zăpadă este obligatorie dotarea vehiculelor cu lanțuri antiderapante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *