Încă de la debutul epidemiei de COVID-19, autoritățile au recomandat cetățenilor să își restrângă activitățile sociale și să limiteze contactele directe cu persoane necunoscute. Ulterior, după emiterea și punerea în aplicare a ordonanțelor militare au fost dispuse noi măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Acțiuni cu polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale în cătune din localitățile rurale

Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim și ne pot afecta propria sănătate.

Stăm acasă, respectăm măsurile de igienă, respectăm recomandările autorităților și limităm contactul cu alte persoane.

Mesajul a fost transmis insistent către toată populația, un accent special punându-se pe categoria seniorilor, având în vedere gradul ridicat de risc prezentat de persoanele vârstnice.

Cu toate acestea, chiar și în acest context, unii concetățeni, în special în zone și cătune mărginașe, ignoră recomandările autorităților.

În data de 3 aprilie 2020, în intervalul orar 11:00-14:00, pentru monitorizarea modului de respectare a ordonanțelor militare și prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus – COVID 19, în zona de responsabilitate a Poliției orașului Dolhasca, în special în zona Gulia, polițiștii au organizat o acțiune punctuală, fiind legitimate peste 50 de persoane și verificate 18 autovehicule.

Au fost verificate toate persoanele aflate în izolare la domiciliu și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei toate la OM 3/2020 rap la OUG 1/1999 modif.

De asemenea, în data de 2 aprilie 2020, în intervalul orar 11:00-15:00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava Suceava, au acționat pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus – COVID 19, în zona de responsabilitate a Secției de poliție rurală Gălănești, fiind legitimate 35 de persoane și controlate 17 vehicule.

Au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 lei din care șase la OM 3/2020 și una la OM 1/2020.

În perioada 1 aprilie 2020, ora 14:00 și 02 aprilie 2020, ora 17:00, la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost executate activități cu forțe suplimentare în vederea prevenirii încălcării măsurilor impuse prin ordonanțele militare privind măsurile de izolare voluntară la domiciliu precum și măsura carantinei în centrele special constituite. La acțiunile care s-au desfășurat pe raza comunei Voitinel și a satului Vuliva din comuna Frătăuții Noi, au participat patru polițiști din cadrul SIC Suceava, șase polițiști din cadrul SPR Gălănești, o grupă SAS și un reprezentant din cadrul D.P.S. Suceava.

Au fost verificate 108 persoane izolate la domiciliu, fiind depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării. Acesta a fost plasată în carantină și sancționată cu amendă în valoare de 5.000 lei conf. art. 5 alin. 1 din O.M. 3/2020 rap. la art. 9 alin. 1 din OUG 1/1999)

Alte opt persoane au fost sancționate pentru încălcarea normelor legale privind întocmirea declarației pe propria răspundere ( opt sancțiuni în valoare totală de 24.000 lei conf. art. 4 alin. 2 din O.M. 3/2020 rap. la art. 9 alin. 1 din OUG 1/1999)

Totodată, polițiștii au aplicate alte cinci sancțiuni pentru încălcarea normelor privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice Legea 61/1991 în valoare de 2.800 lei.

În cadrul acțiunii a fost identificat un bărbat de 35 ani, din comuna Frătăuții Noi care nu a respectat măsura izolării la domiciliu fiind depistat în afara locuinței, pe drumul comunal Vuliva. Față de acesta s-a luat măsura carantinării pe o perioadă de 14 zile fiind preluat și condus la o locație destinată acestui scop.

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității, sunteți rugați să rămâneți acasă, să limitați contactul cu alte persoane și să respectați prevederile ordonanțelor militare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *