Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, în ultimele zile la nivelul județului s-au produs mai multe evenimente rutiere cu implicarea căruțașilor.

În acest contex, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au inițiat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 17 şi pe pe DN 2E.

Zilnic, în intervalul orar 15:00 – 19:00 se acționează cu echipaje de poliție rutieră pentru identificarea celor care încalcă legislația și sancționarea acestora.

Totodată, sunt desfășurate și activități perentive, în cursul zilei de ieri fiind montate 10 plăcuţe reflectorizante și distribuite 15 veste reflectorizante. Peste 20 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:

  • nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;
  • folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;
  • vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;
  • căruțașii să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
  • să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
  • să nu transporte persoane care stau in picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *