Vineri, 18 Decembrie 2020, începând cu ora 19:00, va avea loc premiera online a spectacolului intitulat Afurisilă #honeybunnymusic, o miniproducţie muzicală a Teatrului Municipal Matei Vişniec din Suceava, după un text de Marcica Belearta.

Afurisilă #honeybunnymusic

Regia: Cosmin Panaite. Muzica: Horia Andrei Butnaru și Cosmin Panaite. Text: Marcica Belearta (Ioana Laura Florescu). Imagine și editare: Andrei Botnaru și Eduard Verde. Regia tehnică: Cătălin Rodenciuc. Lumini: Cornel Angelescu și Emil Orban Meder. Sunet: Nelu Zlei și Mihai Nistor.

În distribuție: Cristina Florea, Clara Popadiuc, Cosmin Panaite și Horia Andrei Butnaru. Special guest star: Mihai Nistor.

Marcica Belearta, pseudonimul sub care autoarea Ioana Laura Florescu a publicat Afurisilă, locuieşte în Câmpulung Moldovenesc şi debutează în lumea teatrului cu prezenta montare de pe scena suceveană.

Spectacolul a fost conceput pentru a fi transmis în mediul virtual, filmarea acestuia sugerând spectatorului o perspectivă participativă, fiind realizată de această dată nu din sală, ci chiar din spaţiul de joc al actorilor.

Nefiind la prima lor experienţă în a compune muzică pentru teatru, cei doi actori ai Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Horia-Andrei Butnaru şi Cosmin Panaite, semnează de această dată o compoziţie muzicală comună, explorând în cadrul acestui proiect compatibilitatea muzicală pe care cei doi au remarcat-o în timpul lucrului la PiSiCi, spectacolul-concert al teatrului sucevean pus la cale de Fără Zahăr.

Cosmin Panaite este şi regizor al Teatrului Studenţesc Fabulinus Suceava. Ca masterand în regie la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, Cosmin semnează, cu prilejul miniproducţiei muzicale Afurisilă #honeybunnymusic, primul său spectacol într-un teatru profesionist de stat.

Afurisilă e o jucărie muzicală sublimă concepută de patru actori supertalentați de la teatrul din Suceava. E o bucurie să urmărești cum aceștia îi așează traseul lui Afurisilă pe note, într-un mod ambițios și foarte bine închegat. Muzica e excelentă, a declarat Bobo Burlăcianu.

Vă invit să nu rataţi Afurisilă, un spectacol plin de tandreţe muzicală şi de poezie, în acelaşi timp original şi cu tâlc. Veţi regăsi în acest spectacol foarte mult talent împletit cu magie, mesaje pentru toate vîrstele, precum şi efluvii de umor numai bune de descreţit frunţile, a adăugat Matei Vişniec.

Spectacolul poate fi vizionat gratuit pe YouTube şi pe pagina de Facebook a teatrului sucevean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *