Cineva a spus că la Revoluție vocea Irinei Margareta Nistor era a doua cea mai cunoscută după cea a lui Ceaușescu. Fapt datorat muncii depuse în timpul regimului comunist ca translator pentru TVR dar, în special, pentru dublarea în secret a peste trei mii de filme înregistrate pe casete video și aduse din Vest.

Aceasta a fost invitată specială la TEDxAreni, unde a oferit sucevenilor un mesaj de încurajare.

Irina Margareta Nistor este decorată cu Medalia Carol I și reprezintă un adevărat simbol al luptei împotriva sistemului, a pasiunii mai presus constrângerilor.

TEDx Areni, primul eveniment de acest tip din regiunea Bucovinei și-a propus a fi primul eveniment TEDx accesibil național și desfășurat integral online, în data de 5 Septembrie 2020.

Tema ediției a fost Moving Forward și s-a axat pe modul în care lumea și omenirea au reușit să își continue parcursul în acest an tumultuos și plin de incertitudini. Printre invitații evenimentului organizat și prezentat de suceveanul Tudor Ciubotari, s-au numărat: Irina Margareta Nistor, Bruce John Dickinson, Victor Miron, Stefanie Sword Williams, Dan Amariei, Alina Ilioi, Vlad Tăușance, Tică Darie. TED este o organizație nonprofit devotată răspândirii pe mapamond a ideilor ce merită împărtășite (Ideas Worth Spreading).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *