Viteza excesivă și nerespectarea legislației rutiere sunt cauze care generează zilnic evenimente nedorite soldate cu persoane rănite sau decedate.

Pentru creşterea gradului de siguranță și disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, în data de 27.02.2020, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul IPJ Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, IPJ Iaşi, IPJ Neamţ, IPJ Maramureș şi IPJ Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Peste 120 de polițiști au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, fiind verificate peste 1000 de vehicule.

Au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 305.008 lei.

Au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni, toate la regimul rutier.

În cadrul acțiunii au fost depisați doi cetăţeni moldoveni efectuând transport de persoane pe ruta Rep. Moldova – Italia şi Republica Moldova – Marea Britanie, fără a fi autorizaţi. Cei doi au fost sancţionaţi conform articolului 7, aliniatul 7 din Lg 38/2003, fiind sancţionaţi cu 4000 lei fiecare şi retrase plăcuţele şi certificatele de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava au fost depistaţi 6 cetăţeni de naţionalitate irakiană (trei adulţi şi trei minori) cărora le-a fost întocmit dosar penal pentru ”trecerea frauduloasă a frontierei de stat”. Cei șase cetăţeni au fost preluaţi de ORI Suceava şi ulterior depuşi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi.

Astfel de acțiuni cu efective sporite, desfășurate în colaborare cu structurile de poliție rutieră din județele învecinate vor continua, siguranța rutieră fiind o prioritate.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *