Amplă acțiune pentru prevenirea și combatarea infracționalității pe rețelele de drumuri naționale și europene desfășurată la nivelul județului Suceava

În perioada 20-26 Septembrie 2019, în baza Planului de acțiune național al Inspectoratului General al Poliției Române pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe rețelele de drumuri naționale, europene și autostrăzi, inclusiv cele contra persoanei sau patrimoniului comise pe aceste categorii de drumuri, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, în cooperare cu polițiștii de ordine publică și cei de investigații criminale, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a acestor evenimente.

În cadrul acțiunii au fost constatate 38 de infracţiuni, dintre care 23 la regimul circulației rutiere (13 dintre acestea fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului) și 15 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 827 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 423.060 lei, dintre care 784 la regimului circulației rutiere, 16 la Legea numărul 61/1991 republicată privind ordinea publică, patru la Legea numărul 38/2003 republicată privind transportul în regim de taxi și de închiriere și 23 la alte acte normative.

Pe linie rutieră, zilnic s-a acționat cu zece aparate radar și un dispozitiv de depistare a drogurilor. Ca urmare a ctivităților desfășurate, au fost reținute 156 de permise de conducere, dintre care 79 pentru viteză, 16 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 61 alte cauze.

Au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare și 15 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 11.004 lei, constând în material lemnos, produse industriale și alimentare identificate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au mai dispus reținerea a 8 persoane și arestarea preventivă a unei persoane, acestea fiind încarcerate în arestul I.P.J. Suceava pentru faptele penale comise.

Astfel, de acțiuni vor continua pe raza județului, inclusiv în luna octombrie 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top