Aproape 130.000 de țigarete de proveniență extracomunitară și un autoturism confiscate în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de contrabandă

În paralel cu acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava au continuat şi intensificat și activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Aproape 130.000 de țigarete de proveniență extracomunitară și un autoturism confiscate în urma unei  acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de contrabandă

Astfel, în urma unei acţiuni organizate în trafic a fost identificat un autoturism în care erau transportate aproape 130.000 de bucăţi de ţigarete de contrabandă. Ţigările au fost confiscate și autoturismul în valoare de circa 12.000 lei a fost indisponibilizat.

În data de 7 mai 2020, la ora 09:25, în cadrul activităților dispuse în cadrul planului propriu de măsuri al Poliției Municipiului Rădăuți, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în punctul fix de la intersecția DN 17A cu DC Voievodeasa, de pe raza comuns Sucevița, a observat un autoturism care se deplasa pe DN17A, direcția de deplasare Marginea – Sucevița.

Echipajul de poliție a procedat la interceptarea și urmărirea autoturismului, care inițial a mărit viteza de deplasare, pe o distanță de aproximativ 1,5 km, oprindu-l regulamentar pe DN 17A, în dreptul Bisericii ortodoxe. Autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 34 ani, din municipiul București.

În continuare, în conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că în portbagaj se aflau mai multe pachete de țigarete de proveniență extracomunitară pentru care șoferul nu a putut prezenta proveniența legală.

Autoturismul a fost condus la sediul SPR 3 Marginea unde s-a procedat la la efectuarea controlului amănunțit, ocazie cu care, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 129.180 bucati țigarete fără timbru fiscal.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de circa 77.500 lei a fost confiscată iar autoturismul în valoare de circa 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top