Aproape o mie de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În perioada 4-10 Octombrie 2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave, traficul rutier desfășirțndu-se în condiții de siguranță.

Pentru desfășurarea activităților preventive în teren și pentru organizarea acțiunilor de identificare în trafic a celor care încalcă legislația rutieră au acționat 276 de polițiști.

Au fost constatate 36 de infracțiuni, dintre care 19 în flagrant, o persoană fiind reținută și introdusă în arestul IPJ Suceava.

De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită la nivel național.

Au fost aplicate 989 sancțiuni contraveționale în valoare de 217.646 lei.

Au fost reținute 69 de permise de conducere și au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost reținute si 18 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Pentru identificarea celor care încalcă regimul legal de viteză au fost utilizate 11 dispozitive radar. De asemenea, au fost folosite patru dispozitive Drugtest.

Pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase de toamnă şi să ajungă în siguranţă la destinaţie, și în acest weekend poliţiştii rutieri se vor afla în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar.

De asemenea şi poliţiştii de ordine publică vor spori în acest week-end numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice şi în zonele în care se organizează diverse manifestări culturale, artistice şi sportive.

În fiecare zi sunt organizate acţiuni în trafic, în prima parte a zilei derulandu-se activităţi de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă iar seara desfăşurându-se acţiuni pentru identificarea celor care consumă alcool şi se urcă la volan.

Poliţiştii vă recomandă să:

  • respectati limitele de viteza prevăzute de lege dacă doriți un plus de siguranță pentru dumneavoastră și pentru celelalte persoane aflate în autovehicul;
  • purtați centura de siguranță de fiecare dată când vă deplasați cu autoturismul;
  • adaptați viteza de deplasare la starea drumului și la condițiile meteorologice;
  • dacă ați consumat alcool nu vă urcați la volan.

Atenţie biciclişti :

  • conducerea bicicletelor pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani și cu respectarea prevederilor legale;
  • nu faceți slalom printre mașini;
  • evitați drumurile intens circulate;
  • nu consumați băuturi alcoolice când mergeți cu bicicleta;
  • conduceți bicicleta numai pe partea dreaptă a drumului în direcția de mers, cât mai aproape de marginea acestuia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top