În perioada 25 Iunie 2018 – 13 Iulie 2018, Muzeul Bucovinei organizează Artă și Artefacte, ediția a III-a, proiect care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea lecțiilor de istorie pentru publicul tânăr.

Anul acesta Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va fi organizat pe două module: modul I Cultura Cucuteni pentru săptămâna 25-29 Iunie 2018 și modul II Cultura Greacă pentru săptămânile 2-6 Iulie 2018 și 9-13 Iulie 2018, cu program la alegere, dimineață sau după-amiază, în funcție de opțiunea selectată.

Noul modul, Cultura Greacă, vine în întâmpinarea cerințelor copiilor participanți la atelierele organizate în anul 2017, care, consultați asupra calității actului educativ, au sugerat teme noi, preferate și activități, pentru edițiile viitoare.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între zece şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice.

Înscrierile se realizează în perioada 29 Mai 2018 – 22 Iunie 2018, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în limita locurilor existente. Participarea este gratuită. Atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie din Suceava.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre: tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri). Pe parcursul atelierului copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj și pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere…

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *