În perioada 26 Iunie 2017 – 14 Iulie 2017, Muzeul Bucovinei organizează a doua ediție a proiectului Artă și Artefacte, eveniment care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea lecțiilor de istorie pentru publicul tânăr.

În cadrul proiectului, la Muzeul de Istorie, se va desfășura Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte care va fi organizat pe trei module: Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni (modul I), Şi eu pot! (modul II) și Restaurare pentru juniori (modul III).

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între zece şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care vor fi repartizaţi, în funcție de opțiunea selectată, în șase grupe de lucru: 26-30 Iunie 2017 (două grupe), 3-7 Iulie 2017 (două grupe) sau 10-14 Iulie (două grupe).

Înscrierile se realizează în perioada 15 Mai 2017 – 15 Iunie 2017, la sediul Muzeului de Istorie (Suceava). Participarea este gratuită.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre arheologie și cultura Cucuteni, arta și artefactele din eneolitic, misterele restaurării ceramicii arheologice, colecțiile arheologice ale Muzeului Bucovinei și rolul muzeului în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *