Duminică, 6 Iunie 2021, în jurul orei 10:30, jandarmii rădăuțeni au depistat în incinta târgului de mașini din municipiul Rădăuți, un tânăr în vârstă de 26 de ani care încerca să comercializeze parfumuri și articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Articole contrafăcute în valoare de aproximativ 10.000 de lei confiscate de către jandarmi

Fiind întrebat despre proveniența acestora, bărbatul a precizat că sunt achiziționate din Turcia și nu poate prezenta actele de însoțire a produselor.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării produsele, iar persoanei i s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, prevăzută de Legea nr. 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Cetățenilor li se recomandă să nu achiziționeze bunuri comercializate în mod ambulant și fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerț, să sesizeze autoritățile abilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *