Asociația Institutul Bucovina a participat la ultimele mobilități din cadrul proiectului Erasmus+ SMILES

O delegație a Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, alcătuită din Silviu Petrariu, formator proiecte Erasmus+ în cadrul organizației și maestrul caricaturist Mihai Pânzaru Pim, însoțită de Lucian Dumitriu – inspector școlar pentru problemele rromilor în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, a participat în perioada 6-8 Iulie 2021 la un schimb de experiență în localitatea Patras din Grecia, mobilitate organizată în cadrul proiectului Erasmus+ SMILES – Sprijinirea incluziunii imigranților prin dezvoltarea abilităților de viață (2018-1-FR01-KA204-048168).

Asociația Institutul Bucovina a participat la ultimele mobilități din cadrul proiectului Erasmus+ SMILES

La activitățile desfășurate pe parcursul celor trei zile au participat reprezentanți din partea partenerilor proiectului: Association Formation Insertion Développement Local (organizația aplicantă, Franța), Soluciones Tecno-Profesionales Consulting (Spania), Asociación Canaria de Cooperación Solidaridad Internacional (Spania), Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (România), Duemilauno Agenzia Sociale (Italia), Edukai Oy (Finlanda) și Dafni Kentro Epaggelma Tikis Katartisis (Grecia).

Prima zi a mobilității a fost dedicată activităților de cunoaștere, reconectare și socializare, cât și prezentării unor povești reale ale imigranți. În următoarea dimineață, dezbaterile s-au desfășurat în jurul întrebării cum putem descoperi cele mai bune practici?, punctându-se aspecte legate de metodologie, impactul limbii și a structurii sociale și culturale. De asemenea, au avut loc și câteva ateliere, pe parcursul cărora au intervenit mai mulți parteneri locali greci. În cea de-a treia zi, Silviu Petrariu și Mihai Pânzaru Pim, au acordat un interviu în direct televiziunii Intermedia, unde au povestit despre experiența din Patras.

Proiectul Erasmus+ SMILES are ca scop identificarea unor practici care să vizeze dezvoltarea abilităților de viață independentă a tinerilor vulnerabili și imigranților pentru învățarea limbii locului de reședință, a unor cunoștințe de cetățenie activă, a unei profesii și sprijinirea în căutarea unui loc de muncă. Perioada de implementare de 36 de luni a început la 1 Septembrie 2018 și urmează să se finalizeze pe 31 August 2021. Cu acest prilej, o nouă delegație din partea organizației partenere din România se află în prezent în Franța, la întâlnirea de evaluare și închidere a proiectului.

În total, au fost găzduite 21 mobilități în cadrul proiectului, iar Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a participat la 19, pentru 4 dintre acestea facilitând incluziunea socială a unor persoane cu dizabilități din Suceava.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top