Asociația Institutul Bucovina aduce cadouri și spiritul Crăciunului, în casele a peste 400 de copii defavorizați din județul Suceava

Asociația Institutul Bucovina, alături de voluntari, a vizitat, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai mulți copii din comunitățile marginalizate din județ, aducând în casele acestora spiritul Crăciunului, prin cadouri special pregătite de oamenii sufletiști din comunitatea suceveană.

Asociația Institutul Bucovina aduce cadouri și spiritul Crăciunului, în casele a peste 400 de copii defavorizați din județul Suceava

Campania “Cadoul din cutia de pantofi” s-a desfășurat în acest an în perioada 26 Noiembrie – 17 Decembrie, timp în care, vizitatorii de pretutindeni au trecut pragul asociației cu una sau mai multe cutii de pantofi împachetate în hârtie festivă, conținând obiecte de îmbrăcăminte/încălțăminte, dulciuri, jucării și rechizite, dintre cele mai speciale. Cele peste 400 de cadouri pentru fete și băieți de diferite vârste, au ajuns în ultimele săptămâni în localitățile Ciprian Porumbescu, Chilișeni, Valea Moldovei (sat Mironu), Mitocu Dragomirnei, Dumbrava, Capu Codrului (catunul Țîmpoceni), Stulpicani, Pătrăuți, dar și în cartierul Ițcani din municipiul Suceava.

Majoritatea copiilor sunt înscriși la grădiniță, dar provin din familii aflate în situații de sărăcie sau la limita ei. Părinții nu au locuri de muncă stabile, fie desfășoară muncă zilieră, iar în condițiile necesității de a întreține o familie cu puținii bani pe care îi primesc, cadourile din preajma Crăciunului sunt doar un vis pentru cei mici. Asociația Institutul Bucovina derulează campanii și proiecte de sprijin în comunitate, reușind anual să ajute mii de copii, tineri și adulți aflați în dificultate. Campania “Cadoul din cutia de pantofi” a devenit deja o tradiție a ultimilor ani, aducând bucurie în casele copiilor mai puțini norocoși și speranța că deși greutățile de zi cu zi sunt nelipsite, Moșul i-a trecut pe lista copiilor cuminți.

De la începutul campaniei și până la mijlocul lunii Decembrie, au fost colectate 406 cadouri, venind din partea mai multor colaboratori, a Asociațiilor Hope4Humanity și Licuricii Fericiți, a școlilor gimnaziale și liceelor din județ, care în fiecare an dau dovadă de o mobilizare extraordinară atât în rândul profesorilor, cât și al elevilor, care înțeleg deja cât de important este să dăruiești chiar și din puținul pe care îl ai. Acțiunile de distribuire a pachetelor au avut loc cu sprijinul ISJ Suceava – Postul de poliție comunal Păltinoasa, a membrilor Asociației Institutul Bucovina și a voluntarilor din cadrul Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, care pe tot parcursul anului s-au implicat activ în munca desfășurată de către organizație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top