Asociația Zi de Bine inițiază proiectul În Mișcare prin renovarea sălilor de sport a două școli din comuna Șcheia, Suceava

Proiectul În Mișcare face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei.

Asociația Zi de Bine inițiază proiectul În Mișcare prin renovarea sălilor de sport a două școli din comuna Șcheia, Suceava

Proiectul lunii noiembrie al Asociației Zi de Bine ajută la menținerea stării de bine a elevilor și a profesorilor din comuna Șcheia prin renovarea celor două săli de sport ale școlilor din localitate.

Sărăcia care umblă prin satele din România ca la ea acasă face ca zeci de mii de copii să renunțe la școală în fiecare an. Sărăcia copiilor e, desigur, sărăcia familiilor în care s-au născut. În care timpul nu stă în loc nici măcar pentru copii. Se scurge repede printre multele treburi pe care le au de făcut – să hrănească animale, să plivească, să cultive, să-și ajute părinții să aibă ce pune pe masă. În satele de prin Suceava, la fel ca în multe alte sate din România, singura bucurie care le mai rămâne copiilor se numără în grăunțele de nisip care se strâng pe tenișii rupți cu care bat mingea pe maidan. Și în mâna unor profesori înzestrați și cu drag de copii, sportul poartă în sine o ordine morală aparte! Astfel de profesori de sport am întâlnit la două școli din comuna Șcheia, Suceava, unde luna aceasta, la Zi de Bine Moldova, vom da cu suflare de viață peste sălile de sport, unde învață mai bine de 380 de elevi, în ciclurile primare și gimnaziale., menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

Cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor, Zi de Bine Moldova își dorește să reamenajeze spațiile dedicate orelor de sport pentru ca, atât elevii, cât și profesorii să desfășoare în condiții de siguranță orele. Prin acest proiect se dorește achiziționarea de bănci, saltele, corzi, spaliere, capre și trambuline, porți pentru fotbal, coșuri pentru baschet, mingi pentru diverse activități, dulapuri pentru vestiare, plase la geamuri, lumini noi, vopsea pentru marcaje și încă multe altele, ce îi vor face pe copii să îndrăgească și mai mult orele de activitate fizică.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului În Mișcare – ZDBMoldova este de 15.000 de euro și este oferit de BIOFARM.

Sărbătoriții lunii noimbrie își pot dărui ziua pentru acest proiect aici: Galantom – Comunitatea oamenilor de bine.

În Mișcare este un proiect ambițios, prin care organizatorii își doresc să creeze spații sigure pentru practicarea orelor de educație fizică, la care elevii din ciclurile primare și gimnaziale să participe cu drag. Abordarea adoptatată de dascălii din comuna Șcheia încurajează competenţa, dar şi cultivarea talentelor în domeniul artistic, plastic, muzical sau sportiv, astfel încât fiecare elev poate să parcurgă un traseu educaţional potrivit aspiraţiilor sale. Elevii participă la olimpiade, diverse concursuri, activități școlare și extraşcolare care să-i ajute să-şi formeze valori şi atitudini pentru viață, să se adapteze unei societăţi aflată în plină evoluţie, să muncească şi să trăiască într-un mediu multicultural, acordând şanse egale tuturor, indiferent de mediul din care provin, sex, religie, naţionalitate, statut social sau financiar.

Proiectul lunii noiembrie al Asociației Zi de Bine ajută la menținerea stării de bine a elevilor și a profesorilor din școală, pentru ca aceștia, și elevi și profesori, să nu își mai dorească să se transfere la școlile din oraș. Este nevoie de tot ceea ce faceți și de multe altele, dar, cum bine a remarcat una dintre colegele mele, „nici să visăm nu mai știm…”. Mulțumim tuturor celor care s-au gândit la copiii și elevii școlilor din comuna Șcheia!, declară Ioana Smaranda Bahrincean, director la una dintre cele două școli.

Cei care doresc să susțină suplimentar proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top