Muzeul Bucovinei organizează În perioada 19-30 August 2019, la Muzeul de Istorie din Suceava vor avea loc ateliere de artă pentru copii în cadrul proiectului Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare, ediţia a VIII-a.

Ateliere de artă pentru copii

Anul acesta organizatorii revin cu atelierele de pictură, pictură – tehnici mixte și modelaj, binecunoscute și apreciate de micii artiști care sunt inițiați în tainele maeștrilor de profesorii Camelia Rusu Sadovei și Iulian Asimionesei.

Datorită numărului mare de solicitări pentru atelierul de modelaj anul acesta vor exista 2 grupe, una dimineață și una după-amiază, pentru a crește numărul de locuri disponibile. Înscrierile se fac la Biroul Artă al Muzeului Bucovinei, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, începând cu 24 iunie.

Program

19-23 August 2019

  • orele 9:00 – 12:00
    Alternative plastice – se prezintă tehnici picturale şi grafice prin exemplificare cu lucrările plastice din colecția de artă a Muzeului Bucovinei. Se urmăreşte însuşirea şi utilizarea tehnicilor de compoziţie (suprapunere, repetiţie, contrast şi armonie) precum şi combinarea tehnicilor de lucru (grafică, pictură, colaj, printuri). Participă copii cu vârsta minima de opt ani.
  • orele 13:00 – 16:00
    Fantezie în culori – atelier de pictură în care sunt prezentate copiilor tehnici picturale și se fac exerciții cromatice de obţinere a tonurilor şi nuantelor, plecând de la exemple de lucrări ale pictorilor suceveni. Copii cu vârsta minimă de 12 ani.

26-30 August 2019

  • orele 9:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00
    Sculptura – arta volumelor – un atelier de modelaj în lut, cel mai de success dar și cel mai accesibil copiilor de orice vârstă. Se urmăreşte exprimarea plastică a tinerilor artişti, folosind materiale, instrumente si tehnici specifice modelajului în lut. Pot participa copii cu vârsta minimă de șase ani.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se organizează o expoziţie cu lucrările realizate de participanţi încadrul celor patru ateliere, la vernisajul căreia vor fi invitați autorii lucrărilor, părinți, profesori și admiratori, presa, dar și publicul larg. În ziua vernisajului vor fi acordate premii şi vor fi înmânate diplome de participare tuturor expozanţilor.
Prin organizarea acestor ateliere se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, scenografiei, picturii de şevalet şi graficii şi analizarea imaginii artistice, prin raportare la tehnicile şi lucrările de artă studiate. Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

Taxa de participare este de 30 lei /copil / atelier.

Informații suplimentare la +4 0230 216439, interior 117/133.

Fiecare dintre ateliere se va desfăşura pe o perioadă de cinci zile, trei ore pe zi, dimineaţă sau după-amiază.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *