Au fost înființate șapte centre de vaccinare antirujeolă în județul Suceava

Centrele de vaccinare antirujeolică din localitățile fără medic de familie sunt funcționabile în județul Suceava, iar alte două vor fi înființate în municipiul Suceava, la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret și Școala cu clasele I-VIII Miron Costin.

Silvia Boliacu, subprefectul județului Suceava, împreună cu reprezentantul Direcției de Sănătate Suceava din zona Vatra Dornei, s-a deplasat, miercuri, 19 Iulie 2017, în cele cinci localități fără medic de familie din județ, în contextual înființării unor centre de vaccinare împotriva rujeolei, pentru copiii neimunizați.

Silvia Boliacu a declarat că la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița centrele de vaccinare vor funcționa în dispensarele medicale existente, cu excepția localității Poieni-Solca unde nu există dispensar, astfel că centrul va fi amenajat într-o încăpere din incinta primăriei localității. Centrele de la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița sunt funcționale, sunt dotate cu tot ce trebuie, le-am inspectat împreună cu primarii și asistenții comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit să pună la dispoziție o sală din Primărie, unde există și hol de așteptare, care va fi dotată cu frigider și cu tot ce trebuie, conform normelor. Primarii au fost extrem de receptivi, având în vedere că vorbim despre sănătatea publică și au și ei atribuții în acest sens, iar prevenția necesită costuri mai mici decât tratarea bolii în sine, a declarat subprefectul.

Alte două centre de imunizare împotriva rujeolei vor fi înființate în municipiul Suceava, la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret și Școala cu clasele I-VIII Miron Costin, în cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, al Direcției de Sănătate Publică Suceava și al rețelei de medicină școlară aflată în subordinea primăriei.

Conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, vineri 21 Iulie 2017, vor fi distribuite vaccinurile celor șapte centre înființate, iar de luni va începe imunizarea propriu-zisă.

În campania de imunizare împotriva rujeolei se vor implica și reprezentanții minorității rome din județ, precum și organizațiile care se preocupă de problemele acesteia, având în vedere că Asociația Partida Romilor “Pro Europa” și-a exprimat disponibilitatea în acest sens, a declarat Silvia Boliacu.

Potrivit dispozițiilor transmise de Ministerul Sănătății, în cadrul măsurilor stabilite pentru eradicarea epidemiei de rujeolă, Instituția Prefectului – Județul Suceava, Consiliul Județean Suceava și primăriile colaborează cu Direcția de Sănătate Publică Suceava în organizarea unor centre de vaccinare în localitățile care nu au medic de familie, în crearea unei evidențe cu copiii nevaccinați și includerea lor în campania de vaccinare, dispusă la nivel național.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top