Au început înscrierile pentru concursul județean de creație literară „Serbarea națională de la Putna – 150 (1871-2021)”

Concursul județean de creație literară Serbarea Națională de la Putna – 150 (1871-2021) este o competiție organizată de Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Inspectoratul Școlar Județean, sub egida Consiliului Județean Suceava, pentru elevii claselor V-VIII și IX-XII din județul Suceava.

Au început înscrierile pentru concursul județean de creație literară "Serbarea națională de la Putna - 150 (1871-2021)"

Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, oferind elevilor din județul Suceava posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii vor elabora o compunere despre Serbarea de la Putna. Se vrea, astfel, familiarizarea elevilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Prin urmare, prin trasarea unor coordonate cu privire la cultura memoriei, se asigură continuitatea culturală a unei societăţi prin conservarea valorilor sale colective de la o generaţie la alta; astfel, generaţiile de mai târziu vor putea reconstitui propria identitate culturală. Trimiterile la trecut, pe de altă parte, asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII, care sunt provocați să își valorifice talentul, creativitatea și cunoștințele scriind o compunere despre Serbarea de la Putna (1871).
Elevii vor avea libertatea alegerii tipului de compunere în acord cu tema propusă de organizatori, ținând cont că materialul scris nu trebuie să depășească 2 pagini, scrise în Times New Roman, font 12.

Înscrierea în concurs se realizează prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, a acordului părinților și a compunerii pe tema dată, la adresa de email: bbsv@bbsv.ro. Data limită: 24 Iunie 2021. Elevii care au peste 18 ani vor completa acordul singuri.

Anunțarea câștigătorilor și publicarea rezultatelor se va face până cel târziu pe 15 August 2021, data exactă urmând a fi stabilită și anunțată ulterior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top