Autoportret

Marți, 23 Noiembrie 2021, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc spectacolul de teatru intitulat Autoportret inspirat de Rose Ausländer.

Autoportret

O producție a Teatrului Studențesc Fabulinus din Suceava.

În distribuție: Luminiţa Andruh, Polya Zubati, Elian Agache, Costin Bucătaru și Radu Andonie.

Spectacolul Autoportret este parte din proiectul internațional Selbstportrait – Versuche der Verortung, finanțat de guvernul federal Germania, biroul pentru cultură și mass-media (BKM) și guvernul regional Bezirk Schwaben, biroul pentru parteneriatele europene, sprijinit de Consiliul Judetean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți.

Teatrul Studenţesc Fabulinus împlinește zece ani

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava anunţă aniversarea a zece ani de existenţă a Teatrului Studenţesc Fabulinus.

Teatrul Studenţesc FABULINUS s-a înfiinţat în noiembrie 2011, la iniţiativa rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava din perioada respectivă, prof.univ.dr.ing. Adrian GRAUR, şi a unui grup de studenţi suceveni, cea mai implicată dintre ei fiind Oxana GREADCENCO. Într-un oraş care nu avea la acea dată un teatru propriu, această iniţiativă a răspuns atât nevoii de teatru a studenţilor suceveni, cât şi a publicului larg, oferind, totodată, studenţilor şi elevilor suceveni sanşa de a se dezvolta armonios, de a-şi stimula imaginaţia, memoria şi chiar de a se descoperi pe sine. Prin atragerea cunoscutului actor şi regizor Ioan SAPDARU, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, stagiunea teatrală studenţească s-a deschis în martie 2012, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”, cu piesa „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. FABULINUS a continuat sub îndrumarea maestrului Ion SAPDARU până în toamna anului 2014, când ştafeta a fost predată unui tânăr discipol, actorul Ioan CREŢESCU, de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, care a coordonat noi generaţii de studenţi. Odată cu înfiinţarea Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, s-a dezvoltat şi o strânsă colaborare cu noua instituţie, coordonarea FABULINUS fiind preluată de actorul teatrului sucevean Cosmin PANAITE, în toamna anului 2017. Noua formulă a Teatrului studenţesc FABULINUS a debutat în ianuarie 2018, cu spectacolul „Pisica Verde”de Elise Wilk şi a pus în scenă alte 4 noi spectacole pe parcursul ultimilor 3 ani. Micul Fabulinus împlineşte 10 ani de activitate, cu repetiţii şi spectacole, cu emoţii şi întrebări, cu râsete şi lacrimi pe feţele zecilor de mii de spectatori din USV, dar şi din cadrul turneelor efectuate în România, Republica Moldova şi Ucraina. Aniversare fericită, studenţi talentaţi, şi clipe de neuitat pentru spectatori!, a declarat Mihai Dimian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top