Bărbat arestat pentru acte de violență în familie

În data de 21 Ianuarie 2023, o femeie din comuna Ilișești a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a fost agresată de soțul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii SPR 9 Șcheia au emis un ordin provizoriu de protecție prin care s-a dispus ca începând cu data de 21.01.2023, pe o perioadă de 5 zile, agresorul, respectiv soțul femeii să respecte să părăsească temporar locuința comună din satul Ilișești, județul Suceava și să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de victima violenței domestice.

Au fost continuate verificările și agresorul, a fost condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, ocazie cu care s-a pus în executare ordinul provizoriu de protecție, respectiv i s-a adus la cunoștință conținutul ordinului provizoriu de protecție și i s-a înmânat o copie.

În continuarea cercetărilor, persoana vătămată a fost reaudiată și examinată din punct de vedere medico-legal, administrându-se material probator suplimentar.

Astfel, polițiștii SPR 9 Șcheia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie” faptă prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1) din C. pen., iar prin ordonanța din 21.01.2023 au dispus extinderea urmăririi penale „in rem” cu privire la infracțiunile de violență în familie faptă prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1) Cod penal, amenințare prev. de art. 206 alin. (1) Cod penal și lipsire de libertate în mod ilegal faptă prev. de art. 205 alin. (1) Cod penal.

În urma probatoriului administrat de lucrătorii SPR 9 Șcheia s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie faptă prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1) Cod penal, lipsire de libertate în mod ilegal faptă prev. de art. 205 alin. (1) Cod penal, amenințare prev. de art. 206 alin. (1) Cod penal dar și tentativă la infracțiunea de viol faptă prev. de art. 32 alin. (1) rap. la art. 218 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, constând în aceea că la data de 20.01.2023, în jurul orei 21.00, bărbatul a intrat fără drept în locuința soției sale din satul Ilișești (cei doi fiind despărțiți în fapt) și i-a adresat soției sale amenințări cu moartea, după care a scos-o cu forța din imobil și a lovit-o, încercând totodată să întrețină relații sexuale cu aceasta fără acordul ei.

Suspectul a fost audiat în prezența unui avocat ales, cu respectarea drepturilor procesul-penale, iar la terminarea audierii polițiștii SPR 9 Șcheia au dispus reținerea acestuia pentru 24 ore.

La aceeași dată, în urma probatoriului administrat de către lucrătorii SPR 9 Șcheia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie faptă prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) Cod penal, lipsire de libertate în mod ilegal faptă prev. de art. 205 alin. (1) Cod penal, amenințare prev. de art. 206 alin. (1) Cod penal și tentativă la infracțiunea de viol faptă prev. de art. 32 alin. (1) rap. la art. 218 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

Totodată, polițiștii SPR 9 Șcheia au formulat propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpat, propunere care a fost însușită de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, acesta formulând la rândul său propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpat, iar la data de 21 Ianuarie 2023 Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă, începând cu data de 21 Ianuarie 2023 până la data de 19 Februarie 2023, inclusiv.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii SPR 9 Șcheia urmând a se dispune procedural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top