Vineri, 12 Aprilie 2019, începând cu ora 10:00, la Iulius Mall Suceava va avea loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă (2019)

Evenimentul va avea loc simultan și în Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuţi.

S-au înregistrat un număr de 910 locuri vacante la nivelul județului, din care: 500 de posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 162 la Fălticeni, 170 la Rădăuți și 78 la Câmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 92 de angajatori, 34 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 22 la bursa din Fălticeni, 15 la bursa din Rădăuți și 21 la bursa din Câmpulung Moldovenesc.

Domeniile cu un deficit mai mare de personal din Suceava, care au confirmat deja prezența la bursă, sunt construcțiile, fabricarea articolelor din sticlă, recuperarea materialelor reciclabile și colectarea deșeurilor, comerț, activități de protecție și gardă, restaurante și alte servicii de alimentație, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, inginerie și consultanță tehnică, alături de alte domenii care diversifică oferta de ocupații și niveluri de calificare.

Cunoscând necesarul de personal și de competențe specifice, angajatorilor le va fi prezentată oportunitatea de a-și asigura forța de muncă calificată în funcție de cerințele proprii și de a acoperi cheltuielile de personal, prin subvenții pentru angajarea ucenicilor care se califică la locul de muncă. Candidații interesați de ocupațiile solicitate de angajatori vor putea consulta oferta de formare profesională a acestui an și vor primi informații cu privire la înregistrarea la cursurile de calificare.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *