Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 Aprilie 2018, începând cu ora 10:00, la Iulius Mall Suceava va avea loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

La eveniment vor participa angajatorii suceveni, interesaţi în acoperirea deficitului de personal şi vizibilitate în mediul sucevean de afaceri, precum şi toate persoanele care doresc să se
angajeze sau să schimbe locul de muncă.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 586 locuri vacante la nivelul județului, din care: 324 posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 65 la Fălticeni, 135 la Rădăuți și 62 la Câmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 76 de angajatori, 30 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, zece la bursa din Fălticeni, 12 la bursa din Rădăuți și 24 la bursa din Câmpulung Moldovenesc.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, domeniile de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante la nivelul judeţului sunt construcţiile, comerțul, colectarea și tratarea deșeurilor, hoteluri și alte facilități de cazare, prelucrarea lemnului, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm cel al silviculturii și al fabricării autovehiculelor de transport rutier.

Calificările cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele de dulgher, fierar betonist, zidar, sudor, prelucrător sticlă la țeavă, ospătar, bucătar, fără a limita la acestea posibilităţile de ocupare a ofertelor înregistrate.

Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt inginerii cu specializări în calculatoare, construcții și mecanică, precum și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 39 de posturi, până în prezent.

Bursa din acest an găzduiește ofertele firmelor care instruiesc gratuit persoanele interesate de domeniul antreprenoriatului și finanțează idei promițătoare de afaceri non-agricole în mediul urban. Centrul Militar Județean se alătură cu oferta de calificare în profesiile militare. Participanții, atât angajatori cât și candidați pot solicita orientare în carieră și informații de la consilierii noștri specializați în asistare personalizată a candidaților și relații cu angajatorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top