Pe parcursul celui de-al doilea semetru a anului universitar în curs, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a acordat burse de excelenţă, performanţă, merit, sociale şi speciale, alături de alte forme de sprijin financiar, unui număr de peste 1.200 de studenți.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenţilor, sumele aferente acestor burse au fost virate în avans, în perioada aprilie – august. Menţionăm faptul că, pe lângă sumele provenite de la bugetul de stat, USV a suplimentat valoarea totală a burselor acordate cu 346.652 lei, sumă alocată din venituri proprii. Prin urmare, pentru luna septembrie nu au mai rămas diferenţe de plată, cu excepţia studenţilor care beneficiază de burse sociale (studenți orfani și / sau în plasament și studenți bolnavi) și studenților care primesc burse speciale de performanță culturală, artistică și sportivă.

Pentru primele trei luni ale anului universitar 2017-2018, care va începe în data de 2 Octombrie 2017, fondul de burse lunar va fi de 961.383 lei, sumă care provine din înmulţirea numărului de studenţi bugetaţi cu 201 lei / lună / student bugetat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *