Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a demarat la începutul lunii iulie campania Locul copiilor e la școală, nu pe stradă în parteneriat interinstituțional cu Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția locală a municipiului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Fundația Te Aud România, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Suceava, Asociația Eliberare, Asociația Sfântul Dosoftei, Universitatea ”Ștefan cel Mare din Suceava și Asociația Lumină lină.
Campania noastră își propune să reducă amplitudinea traficului de persoane prin cerșetorie, la nivelul județului Suceava, printr-o mai bună informare dar și implicare a cetățenilor, printr-o serie de acțiuni în locații cheie ale municipiului Suceava, precum și prin activități în care vor fi implicați, atât copiii care cerșesc, cât și părinții acestora.
Activitățile propuse în această campanie se adresează în principal reprezentanților grupului țintă, copii și adulți aflați în situație de risc precum și persoanelor dispuse să ofere bani celor care cerșesc liderilor de opinie și publicului larg. Copilului, care crește în stradă, cerșind, îi sunt încălcate toate drepturile și este supus stigmatizării și umilințelor!
Până la acest moment au avut loc trei acțiuni în municipiul Suceava. Reprezentanții instituțiilor partenere, s-au deplasat în cele mai frecventate zone unde se practică cerșetoria din municipiul Suceava, pentru a împărți materiale informative, pentru a sta de vorbă cu cetățenii și pentru legitimarea și luarea în evidență a persoanelor care practică cerșetoria. Cu sprijinul partenerilor noștri, s-au identificat mame cu minori care practică cerșetoria și s-au aplicat măsurile conform legislației în vigoare.
Dacă îți este milă de acești copii, fii alături de noi în încercarea de a-i conștientiza pe părinți și de a-i trimite pe copii la școală pentru un viitor mai bun!
Dacă vezi un copil cerșind sau părinți cu copii în brațe la cerșit, nu ezita, sună la Telefonul Copilului:119