Centrul medical și de tratament Intercardiodiab din Suceava s-a născut din convingerea că oamenii merită toată îngrijirea și atenția.

Cardiologie la InterCardioDiab din Suceava

În cadrul specialității cardiologie pacienții pot beneficia de următoarele servicii:

 • electrocardiograma cu interpretare;
 • ecocardiografie;
 • test de efort;
 • monitorizare Holter ECG;
 • monitorizare Holter TA;
 • IGB (indicele gleznă-braș) sau oscilometria.

Electrocardiograma este metoda de investigație a funcțiunilor inimii prin înregistrarea grafică a tensiunii și a curenților electrici care însoțesc activitatea mușchiului cardiac.

Ecocardiografia este tehnica de explorare prin imagerie a activității inimii cu ajutorul ultrasunetelor.

Acest tip de ecocardiografie permite studierea mișcărilor sângelui între diferitele cavități cardiace. El este solicitat atunci când se bănuiește o comunicare anormală între artrii și ventricule, sau o anomalie de funcționare a valvelor cardiace (îngustarea sau insuficiență valvulară).

Ecocardiografia (ecografia inimii) aduce informații mult mai exacte referitoare la dimensiunea cavităților cordului, hipertrofie, anomalii valvulare și congenitale și acolo unde este ușor accesibilă, înlocuiește radiografia toracică în evaluarea afecțiunilor cardiace.

Testul de efort este o metodă neinvazivă de identificare prin ultrasonografie a zonelor miocardului care nu se contractă corespunzator atunci când un pacient cu boală a arterelor coronare depune efort sau primește medicamente vasodilatatoare (dipiridamol, de exemplu). Aceste zone sunt folosite ca markeri ai obstrucției în arterele coronare. Testul de efort este o investigatie folosită de către cardiologi (și nu numai) pentru a evalua funcția cardică, în special în raport cu efortul fizic. Testul de efort se efectuează pentru identificarea ischemiei, ca factor cauzal al unei disfuncții reversibile persistente, precum și pentru determinarea viabilității miocardului akinetic.

Holterul ECG – un monitor Holter este un dispozitiv care înregistrează în mod continuu ritmul inimii în timpul activităților de zi cu zi, de obicei pe o perioadă de 24 ore. Monitorul Holter înregistrează ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasați pe piept. Electrozii sunt senzori mici cu folie adezivă conectați prin fire de un monitor.Monitorizarea Holter va ajuta să aflați cum răspunde inima dumneavoastră la activitatea normală sau la folosirea anumitor medicamente Holter-ul TA este monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale sau Holter-ul de tensiune arterială presupune măsurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp și înregistarea valorilor măsurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci când pacientul se află în viața de zi cu zi și nu în condiții de cabinet sau de spital. Monitorizarea Holter TA este recomandată în primul rând pentru diagnosticarea și evaluarea severității hipertensiunii arteriale (valorilor tensionale crescute) permanente sau oscilante care apar pe parcursul unei zile și care nu sunt surprinse în timpul unei consultații cardiologice.

Indicele gleznă-braț este un test de apreciere a permeabilității trunchiurilor arteriale principale la nivelul membrelor. Indicele oscilometric sau oscilația pulsatorie maximă corespunde diferenței maxime în diametrul sistolo-diastolic al arterei și depinde de mai multi factori: debitul cardiac, presiunea arterială, rezistența periferică și elasticitatea vasculară.

Consultațiile sunt oferite de:

 • doctor Mihai Crețeanu (medic primar cardiologie și medicină internă, doctor în medicină);
 • doctor Radu Moisei (medic specialist cardiologie);
 • doctor Ciprian Mitric (medic specialist cardiologie);
 • doctor Oana Girigan (medic specialist cardiologie și geriatrie);
 • doctor Roberto Haret (medic specialist cardiologie intervențională).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *