Castele, prinți și prințese din hârtie

În perioada 19-23 Iunie 2017, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc atelierul istorico-didactic intitulat Castele, prinți și prințese din hârtie.

Evenimentul urmărește promovarea Cetății de Scaun a Sucevei și a perioadei medievale prin intermediul activităților creative și a jocurilor interactive. Activitățile atelierului istorico-didactic urmăresc stimularea creativității copiilor, dezvoltarea de abilități practice și, nu în ultimul rând, însușirea de termeni specifici arhitecturii Cetății de Scaun a Sucevei, armamentului și echipamentului oștenilor moldoveni, vestimentației specifice perioadei medievale. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șapte și 13 ani.

Pe parcursul a cinci zile, între orele 10:00 și 13:00, copiii vor avea posibilitatea să construiască din hârtie Cetatea de Scaun a Sucevei, să o personalizeze cu decoruri, prinți, prințese și oșteni. Cu ajutorul cartonului şi a diferitelor suporturi din hârtie pe care vor fi imprimate părţi ale cetăţii, oşteni cu arme specifice perioadei medievale, domni, domniţe, decoruri, copiii vor decupa, lipi, colora şi reconstrui Cetatea de Scaun a Sucevei. Pe baza informațiilor primite de la specialiștii muzeului, referitoare la istoria Cetății de Scaun a Sucevei, copiii pot simula chiar un atac asupra cetății construite de ei, folosind personaje și arme medievale realizate tot din hârtie.

La finalul atelierului machetele de cetăţi vor fi expuse în Casa Custodelui iar vizitatorii Cetății de Scaun a Sucevei vor avea posibilitatea să voteze cea mai frumoasă machetă-cetate. Cele mai apreciate machete vor fi premiate duminică, 25 Iunie 2017, începând cu ora 12:00, de către Muzeul Bucovinei.

Participarea la atelier este gratuită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top