Vineri, 13 Octombrie 2017, începând cu ora 18:00, la Cărturești din Iulius Mall Suceava va avea loc lansarea cărții intitulată Povești de familie de Cătălina Mihaela Gheorghian.

Cătălina Mihaela Gheorghian - Povești de familie

Povești de familie cuprinde nouă povești, create în culcușul nostru călduros, de acasă, la somnul de amiază, între cei doi copii mai mari, Ecaterina și Efrem, care, uneori, mă provocau cu câte un personaj, pe care își doreau să îl prind într-o poveste.

Așa că, pe măsură ce am intrat în jocul lor, se legau și firele de poveste. Totul a început cu , iar personajele au fost alese de copiii noștri, odată cu nevoile lor de bază, odată ce prindeau drag de un anumit obiect, personaj sau pornind de la fricile lor, nelămuririle lor și chiar de la ale mele.

Croitorașul cel viteaz în Tărâmul Firelor de Ață, este o poveste pe care i-o dedic băiețelului nostru, Efrem, cel care a făcut o adevărată obsesie pentru papiote de ață colorate și pentru mașina de cusut. Odată făurită povestea, a plecat și obsesia lui. Îndrăgește în continuare domeniul croitoriei, dar nu mai doarme cu papiotele.

Prințesa Zara și Războiul cu Bunătăți este o poveste ce o reflectă foarte bine pe fetița noastră, Ecaterina, care își dorea cu nerăbdare să vadă și să participe la un război adevărat. Pentru această poveste a avut un aport important în alcătuire, printr-un desen care m-a ajutat să schimb ideea de război adevărat, spre un război de bunătăți.

Fiecare dintre noi, copil sau adult, se poate identifica cu personajele din povești, iar firul povestirilor și trăsăturile eroilor ne ajută de multe ori în plan emoțional, în depășirea propriilor frici, a frustrărilor sau problemelor cu care ne confruntăm. Poveștile sunt educative, iar prin ele putem ușor empatiza cu situații din lumea reală, îi putem înțelege mai bine pe cei din jur: părinți, frați, prieteni, colegi.

Acces: gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *