În perioada 4-8 Septembrie 2018, între orele 10:00 și 13:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei va fi organizat atelierul istorico-didactic intitulat Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură.

Cetăți, domni și domnițe - perioada medievală în miniatură

Participanții vor îmbina activitățile practice (de colorat, decupat, lipit, modelat) cu partea teoretică, coordonată de specialiştii de la Cetatea de Scaun, în care se va povesti despre arhitectura unei cetăți medievale, în general, dar și despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, despre modalitățile de apărare sau de asediere a unei cetăți dar și despre evoluția podoabelor dea lungul timpului. Activitățile practice se vor finaliza cu realizarea din hârtie / carton, a unei machete de cetate medievală, pe care o pot personaliza cum doresc, amplasând în jurul ei oșteni sau diferite piese de armament. O noutate a atelierului din sesiunea de toamnă constă în faptul că, după prezentările despre bijuterii şi evoluţia lor în timp, copii vor realiza și diverse bijuterii (mărgele, pandantive, brăţări) din pastă modelatoare.

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, se pot face la Muzeul Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei, prin completarea unei fişe de înscriere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *