În perioada 27-30 Martie 2018, între orele 10:00 și 13:00, Muzeul Bucovinei desfășoară activităţile proiectului educațional Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură.

Cetăți, domni și domnițe - perioada medievală în miniatură

Pe baza informațiilor primite de la specialiștii muzeului, referitoare la istoria Cetății de Scaun şi a perioadei medievale, elevii participanți vor avea posibilitatea să realizeze machete ale Cetății de Scaun a Sucevei, să le personalizeze, să amplaseze în interiorul și în exteriorul acestora oșteni moldoveni dotați cu diferite arme specifice perioadei medievale, personaje medievale, toate componentele fiind realizate din hârtie cartonată.

De asemenea, în cadrul atelierului educațional vor fi prezentate noțiuni legate de evoluția bijuteriilor în perioada medievală, urmând ca elevii participanți să realizeze diverse bijuterii din pastă de modelat – fimo (șiraguri de mărgele, pandantive, cercei…) care ulterior vor fi colorate şi decorate.

Scopul atelierului educațional este familiarizarea copiilor cu noțiuni legate de  perioada medievală a Cetăţii de Scaun, aspecte din perioadele de luptă dar şi din perioadele de tihnă ale acesteia. Prin joc şi interacţiune, copiii vor afla date inedite despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, vor învăța despre ostaşii şi armele folosite în lupte în perioada medievală, vor asculta poveşti despre viaţa de zi cu zi a cetăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *