Cherestea confiscată de polițiști

În data de 17 Septembrie 2023, ora 15:00, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta aflându-se în cadrul acțiunii de prevenire și combatere a delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă ce se deplasa pe direcția de mers Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de către un bărbat domiciliat în com.Fundu Moldovei, satul Colacu, și transporta material lemnos respectiv cherestea tivită. În urma verificării cantității înscrise în avizul electronic cu cea încărcată pe ansamblul de vehicule, a fotografiilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat că există suspiciuni că încărcătura este mai mare. Ansamblul de vehicule a fost condus la sediul OS Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde s-a constatat că transportă cherestea tivită de diferite dimensiuni, a fost sigilat și indisponibilizat pentru verificări.

În data de 18 Septembrie 2023 s-au continuat verificările privind transportul de material lemnos iar în urma inventarierii de către reprezentanții O.S. Pojorâta, a rezultat cantitatea de un metru cub cherestea tivită, în valoare de 925 lei, în plus față de cea înscrisă în avizul electronic, care a fost confiscată și dată în custodia unui reprezentant silvic din cadrul OS Pojorâta. Conducătorul auto fost sancționat contravențional conform legii 171/2010.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top