Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Suceava a câștigat Campionatul European Universitar de Handbal

Echipa de handbal masculin a Universității Ștefan cel Mare (USV) Suceava a câștigat medalia de aur la Campionatul European Universitar de Handbal care s-a desfășurat la Antequera, Spania.

După un parcurs frumos, cu o înfrângere și patru victorii, învingând in sferturi, cu 26-23, echipa Universității Malaga (Spania), iar in semifinale echipa Universității Montpellier (Franța), cu scorul de 28-25, echipa Universității Ștefan cel Mare (USV) Suceava a câștigat Campionatul European Universitar de Handbal, impunându-se în fața echipei Universității Duisburg-Essen (Germania), în finala care a avut loc sâmbătă, 8 iulie, cu scorul 23 -22 (14-9). La finalul competiției, Cristian Tcaciuc, portarul echipei sucevene, a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.

Reprezentanta României la Campionatul European Universitar de Handbal, antrenată de Adrian Chiruț, a fost compusă din: Tcaciuc Cristian, Andreica Octavian, Costea Cătălin, Bădeliță Ovidiu, Târzioru Ștefan Adrian, Burlacu Gabriel, Sandu Mihai, Alexa Iulian Daniel, Olariu Andrei Marius, Baican Florin Bogdan, Usturoi Pavel Adrian și Ionasciuc Daniel.

Echipa de handbal masculin a Universității Ștefan cel Mare Suceava s-a aflat la prima participare la acest campionat, după ce a câștigat Campionatul Național Universitar, ceea ce a conferit echipei noastre dreptul de a reprezenta România în competiția europeană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top