Conform Instituției Prefectului – Județul Suceava, informează că au fost alocate 20.000.000 lei, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru lucrări la centura municipiului Rădăuți.

Așa cum am estimat anterior, banii au fost alocați și au intrat în contul Direcției Regionale pentru Drumuri și Poduri Iași – DRPD. Ordinul de începere a lucrărilor va fi semnat joi, 26 Aprilie 2018, a declarat Mirela Elena Adomnicăi, prefectul județului Suceava.

Lucrările ce vor fi executate vor consta în mutări sau protejări de rețele electrice aferente tronsonului R4, de expropriere și structuri de poduri și pasaje de cale ferată.

Tronsonul R4 are o lungime de circa 3,5 kilometri, pleacă din sensul giratoriu al intersecției cu DN 17A, traversează DN 17A, calea ferată Dornești – Nisipitu pe un pasaj, parcurge terenuri din intravilanul municipiului Rădăuți și ajunge la kilometrul zero de plecare. Până în prezent, la acest obiectiv de investiții s-au finalizat următoarele prestații: s-a intabulat dreptul de proprietate al statului și dreptul de administrare al CNAIR asupra coridorului de expropriere, au fost întocmite documentații cadastrale individuale, precum și rapoarte de evaluare pentru 53 de imobile din cele 556 imobile cuprinse în HG 175/2012, privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării Varianta de ocolire Rădăuți, reprezentând 10% din cărțile funciare individuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *