Luni, 11 Decembrie 2017, începând cu ora 14:00, la Suceava va avea loc o consultare într-un format inovativ denumită Com’ON Café.

Com’ON Café

Scopul evenimentului este ca tinerii între 14 și 29 de ani să aibă oportunitatea de a formula idei despre orașul lor, să comunice lipsurile, ce le deranjează, ce ar schimba; și să-și discute aceste idei cu alți tineri, să dezbată aceste subiecte.

Com’ON Café este construit pe metoda World Café. Participanții vor discuta în grupuri mici, timp de 30 de minute, pe baza a trei teme: Dacă aș fi primar…, Îmi lipsește din Suceava… și Ultima chestie care m-a scos din sărite…. După primul bloc, urmează o nouă sesiune de discuții de 30 de minute, participanții schimbând locuri în grupuri. În timpul evenimentului, voluntari numiți harvesteri vor aduna idei și le vor proiecta, astfel participanții vor putea vedea, în timp real, ce se discută în alte grupuri. La sfârșit oricine va avea ocazia să se urce pe un podium imaginar și să-și împărtășească gândurile public.

Ideile, propunerile vor fi centralizate și publicate, respectiv transmise factorilor de decizie.

Com’ON Café@Suceava este organizat de Grupul Pont și Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, în parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Ștefan cel Mare – ASUS, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Muzeul Bucovinei.

Evenimentul face parte dintr-un șir de consultări în mai multe orașe românești și se desfășoară în cadrul proiectului Com’On România, susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *