Concluziile ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava din data de 16 Iunie 2020

În data de 16 Iunie 2020, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava.

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței a fost cel referitor la instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Luca din Sucevița, în contextul în care au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare.

Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Având in vedere evaluarea de risc expusa de catre D.S.P, punctele de vedere exprimate de catre directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatiii de Urgență Suceava nr.20 din data de 16 Iunie 2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-traj la fața locului la Centrul de Ingrijiri Paliative Sfântul Luca pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.
În ceea ce privește cei cinci pacienți negativi, au fost izolați în doua camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Ulterior, directorul executiv al D.S.P. Suceava, Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul D.S.P.

La punctul 2 pe ordinea de zi a ședinței a fost analizată Situația gestionării riscului de inundații, generate de precipitațiile sub formă de ploaie înregistrate în ultima perioadă de timp. În acest context, directorul SGA Suceava, Bogdan Piticari, a prezentat situația operativă privind intervențiile în cazul producerii unor inundații, de la începutul lunii iunie si până la momentul actual.
De asemenea, a fost stabilit faptul că măsurile preventive și de monitorizare să fie continuate si chiar intensificate în perioada urmatoare.
Pentru a evalua posibilitatea adoptării unor răspunsuri eficiente în cazul solicitărilor ca urmare a manifestării riscului, a fost prezentată situația capabilităților disponibile a fiecărei instituții cu rol principal si secundar în gestionarea riscului de inundații.

Concluzia specialiștilor din cadrul I.S.U. si S.G.A. a fost aceea că gestionarea situațiilor până la data actuală a fost conformă și eficientă, iar pentru perioada imediat următoare toate instituțiile să fie pregătite pentru a asigura o reacție imediată și de calitate în cazul de necesitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top