Astăzi, 4 Mai 2020, la Instituția Prefectului – Județul Suceava a avut loc o nouă o ședință de lucru la care au participat reprezentanții administrației publice.

La ședință au participat Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, Laura Morar și Daniel Prorociuc, subprefecții județului Suceava, Manuela Trifan, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Valerian Gavrilovici, directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, domnul, și Costică Ghiață, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina (ISU) Suceava.

Tema ședinței a fost actualizarea și completarea permanentă a bazei de date existentă la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava, precum și modul în care sunt aplicate metodologiile și protocoalele medicale referitoare la cazurile clinice confirmate de COVID-19.

De asemenea, în cadrul aceleași ședințe, s-a stabilit constituirea unor comisii mixte de verificare, prin Ordinului prefectului județului Suceava, care vor evalua în perioada imediat următoare, centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private. Verificările se vor efectua după o tematică prestabilită, având în vedere necesitatea prevenirii apariției de noi focare și răspândirii infecției-COVID 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *