CTF-USV

În perioada 18-19 Noiembrie 2021, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava împreună cu partenerii săi organizează concursul studenţesc în domeniul securităţii informatice intitulat CTF-USV, a VI-a ediţie.

CTF-USV

Competiţia este organizată într-un format de tip CTF (Capture The Flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat. Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională.

Ediția din acest an, care este dotată cu premii, va fi organizată online. La concurs pot participa echipe alcătuite din cel mult patru studenţi, coordonaţi de un cadru didactic. Înregistrarea on-line a participanţilor are loc in intervalul 08-12 noiembrie 2021.

Rezultatele vor fi evaluate de un juriu, care va furniza o clasificare bazată pe rezultatele obţinute. Cele mai bune echipe vor fi premiate. Soluţiile dezvoltate de participanţi vor fi prezentate public, la finalul concursului.

Termene:

  • înregistrare: 8-12 Noiembrie 2021;
  • competiție on-line: 18-19 Noiembrie 2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top