Cyber Week

În perioada 17-23 Februarie 2018, în localitatea Marsaxlokk din Malta a avut loc mobilitatea internațională intitulată Cyber Week, un parteneriat transnațional format din șapte organizații neguvernamentale din șase țări (România, Cipru, Turcia, Malta, Spania, Letonia și Polonia).

Proiectul a reunit 26 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, iar România a fost reprezentată de Asociația Culturală Dacidava, cu un grup format din trei Adalgisa Bălan, Anca Gutt și Raluca Tuchlei.

Cyber Week

Organizația gazdă a evenimentului și liderul de proiect a fost NECI din Malta. Scopul proiectului a fost să ofere persoanelor care lucrează cu tinerii posibilitate de a-și dezvolta abilitățile de social media, de a înțelege fenomene precum cyber bullying (agresiune în mediul online), de a crea campanii online de promovare cât și de strângere de fonduri cât și de a putea crea materiale online ce le pot fi necesare în munca lor cu tinerii.

Printre obiectivele acestui proiect se regăsesc îmbunătățirea și exersarea strategiilor de educație non-formală, a abilitatilor social media, a conștentizării aspectelor positive cât și negative a rețelelor de socializare și a dezvoltării de noi abilități de a lucra cu diferite programe și aplicații, cât și platforme online.

Mobilitatea din Malta a fost o bună oportunitate de a discuta despre programul Erasmus+ și de a identifica noi oportunități pentru viitoare parteneriate și proiecte pentru perioada 2014-2020.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020. Prin diferite mobilități organizate în scop educațional, Erasmus+ își propune să contribuie la îmbunătățirea nivelului competențelor. Astfel, se menține și se dezvoltă o bună cooperare între educație, formare și piața forței de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top