Din casa Domnului: statui de lemn din colecțiile Muzeului Est-Slovac din Košice

În perioada 13 Decembrie 2019 – 29 Martie 2020, Muzeul de Istorie din Suceava te invită să vizitezi expoziția intitulată Din casa Domnului: statui de lemn din colecțiile Muzeului Est-Slovac din Košice.

Din casa Domnului: statui de lemn din colecțiile Muzeului Est-Slovac din Košice

Expoziţia cuprinde un număr de 35 de piese, databile între secolele XIV-XVIII, provenind de la biserici din estul Slovaciei şi aflate în colecţiile muzeului din Košice. Veritabile obiecte de artă, care se disting prin delicateţea execuţiei şi prin valoarea artistică, piesele expuse la Muzeul de Istorie din Suceava au fost admirate de numeroşi vizitatori din Slovacia, Franţa şi Ungaria, unde expoziţia a mai fost prezentă. Dovezi ale activităţii unor meşteri pricepuţi, statuile reprezentând pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, Apostolii, Sfinţii Cosma şi Damian sau Sfânta Barbara ne amintesc în prag de Crăciun de valorile creştine aşa cum erau ele receptate cu secole în urmă, de devotamentul celor care au executat aceste capodopere şi de veneraţia celor care le-au admirat.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 13 Decembrie 2019, începând cu ora 12:00. Invitați: Karol Mistrík, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiarul Republicii Slovace în România, Robert Pollak, directorul Muzeului Est-Slovac Košice, František Gutek, directorul Muzeului Šarišske din Bardejov (Slovacia) și Tibor Rémiás, directorul Muzeului Josa Andras din Nyiregyhaza (Ungaria).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top