În perioada 20-31 August 2018, Muzeul de Istorie din Suceava te invită la atelierele de artă pentru copii intitulate Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare, ediţia a VII-a.

Din secretele maeștrilor - lumină și culoare

Anul acesta organizatorii revin cu cele patru ateliere (pictură, linogravură, modelaj și confecționare marionete) apreciate de micii artiști inițiați în tainele maeștrilor de profesorii Camelia Rusu Sadovei și Iulian Asimionesei.

Prin organizarea acestor ateliere se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, scenografiei, picturii de şevalet şi graficii şi analizarea imaginii artistice, prin raportare la tehnicile şi lucrările de artă studiate. Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către Muzeul Bucovinei cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

Fiecare dintre ateliere se va desfăşura pe o perioadă de cinci zile, trei ore pe zi, dimineaţă sau după-amiază.

Program

20-24 August 2018

 • orele 9:00 – 12:00
  Alternative plastice. Se prezintă tehnici picturale şi grafice prin exemplificare cu lucrările plastice din colecția de artă a Muzeului Bucovinei; se urmăreşte însuşirea şi utilizarea tehnicilor de compoziţie (suprapunere, repetiţie, contrast şi armonie) precum şi combinarea tehnicilor de lucru (grafică, pictură, colaj). Participă copii cu vârsta minima de opt ani.
 • orele 13:00 – 16:00
  Fantezie în culori. Aatelier de pictură în care sunt prezentate copiilor tehnici picturale și se fac exercitii cromatice de obţinere a tonurilor şi nuantelor, plecând de la exemple de lucrări ale pictorilor bucovineni. Copii cu vârsta minimă de 12 ani.

27-31 August 2018

 • orele 9:00 – 12:00
  Sculptura – arta volumelor. Un atelier de modelaj în lut, cel mai de succes dar și cel mai accesibil copiilor de orice vârstă. Se urmăreşte exprimarea plastică a tinerilor artişti, folosind materiale, instrumente si tehnici specifice modelajului în lut. Pot participa copii cu vârsta minimă de șase ani.
 • orele 13:00 – 16:00
  George Lowendhal – scenograf. Anul acesta pentru prima data se realizează marionete tridimensionale pentru personaje din poveşti şi povestiri binecunoscute. Pentru acest atelier vom avea sprijinul unui lector cu experiență în realizarea de marionete pentru teatru de păpuși. Pot participa copii cu vârsta minimă de zece ani.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se organizează o expoziţie cu lucrările realizate de participanţi în cadrul celor patru ateliere, la vernisajul căreia vor fi invitați autorii lucrărilor, părinți, profesori și admiratori, presa, dar și publicul larg. În ziua vernisajului vor fi acordate premii şi vor fi înmânate diplome de participare tuturor expozanţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *