Discursurile TEDx Areni au fost selectate pentru a reprezenta Suceava pe scena mondială.

Primul discurs disponibil pe platforma internațională TED, din cadrul evenimentului TEDx Areni, este cel susținut de Victor Miron, creatorul fenomenului #bookselfie, fondatorul campaniei culturale de promovare a lecturii Cărțile pe față, organizator și curator TEDxZorilor – Cluj şi iniţiatorul a peste 20 de proiecte culturale de încurajare a cititului s-a numărat în lista invitaților la prima ediție TEDxAreni. Discursul său a fost axat în jurul temei Cât ești în viață, învață!.

Victor Miron și-a propus să promoveze lectura în moduri cât mai ieşite din comun, cu scopul de a demonstra că lectura dezvoltă creativitatea și întărește legăturile sociale.

Fiecare discurs a fost ales cu mare atenție, fiecare mesaj este targetat să ajungă la inima sucevenilor și să catalizeze lărgirea orizonturilor personale. Vă recomand din suflet să le urmăriți pe fiecare în parte!, a declarat Tudor Ciubotari, organizatorul TEDx Areni Suceava.

TEDx Areni Suceava, primul eveniment de acest tip din regiunea Bucovinei și-a propus a fi și primul eveniment TEDx accesibil național, desfășurat integral online, în data de 5 Septembrie 2020. Tema ediției a fost Moving Forward și s-a axat pe modul în care lumea și omenirea au reușit să își continue parcursul în acest an tumultuos și plin de incertitudini. Printre speakerii ediției s-au numărat: Irina Margareta Nistor, Bruce John Dickinson, Victor Miron, Stefanie Sword Williams, Dan Amariei, Alina Ilioi, Vlad Tăușance, Tică Darie. TED este o organizație nonprofit devotată răspândirii pe mapamont a ideilor ce merită împărtășite (Ideas Worth Spreading).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *