Donne pas ta langue au chat!

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, în colaborare cu Agenția Universitară a Francofoniei, derulează, începând cu anul universitar 2017-2018, un proiect de susținere a specializărilor în limba franceză prin angajarea unui lector francofon, pe durata unui an universitar.

În cadrul acestui parteneriat, sprijinit și de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Centrul de Reușită Universitară al USV și Alianța Franceză din Suceava, noul lector de limba franceză la Suceava, Nicolas Magnen, inițiază o serie de activități sub genericul Să descoperim cultura și actualitatea francofonă.

Donne pas ta langue au chat!

Nicolas Magnen propune studenților Universității Ștefan cel Mare din Suceava și cursanților Alianței Franceze Suceava cursurile de conversație Donne pas ta langue au chat!, prin care dorește să încurajeze studenții suceveni să se exprime cât mai fluent în limba franceză. Cursurile au loc în fiecare joi, între orele 14:00 – 18:00, pe aplicația Zoom, și se vor desfășura până la încheierea anului universitar.

Nicolas Magnen a fost lector de limba franceză la Universitatea Pedagogică din Cracovia, Polonia, iar în prezent urmează cursurile unui masterat în didactica FLE la Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris 3. Chiar dacă situația epidemiologică actuală îl împiedică să vină în România, iar cursurile au loc doar în varianta on-line, tânărul lector speră ca întâlnirea cu studenții suceveni să-l ajute să descopere lucruri noi despre această regiune, pe care nu a reușit încă să o viziteze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top