Dosar penale la regimul rutier

În data de 22 Ianuarie 2023, ora 15:38, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Marginea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe DN 17A, având direcția de deplasare către comuna Sucevița, și care a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu viteza de 78 km/h în interiorul localității, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.

S-a procedat la identificarea și legitimarea conducătorului auto, stabilind faptul că este un bărbat cu domiciliul în comuna Marginea ce se afla singur în autoturism. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor vehiculului în cauză, cât și ca urmare a interogării bazelor de date ale Poliție Române, s-a constatat faptul că vehiculul nu era înmatriculat, autorizația de circulație provizorie fiind expirată. În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînamtriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin. (1) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier.

În data de 22 Ianuarie 2023, ora 18:45, polițiștii cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție, pe raza municipiului Suceava – strada Cuza Vodă, au oprit pentru control, autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani din orașul Salcea. Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top