Dosare penale la regimul rutier

În data de 19 Mai 2023, orele 22:30, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv patrulare pe DC 39 din comuna Calafindești au identificat la ieșirea din satul Calafindești, comuna Calafindești, pe drumul comunal, un autoturism, iar după momentul opririi, conducătorul auto, a schimbat locul cu pasagerul din dreapata față, respectiv fratele său, ambii domiciliați în municipiul Suceava.

Autoturismul a circulat pe DC 39 la ieșirea din localitatea Calafindești cu intenția de a se deplasa pe DN2 (E85), moment în care a fost oprit regulamentar cu semnalele acustice și luminoase de echipajul de poliție. În urma solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, precum și a verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul identificat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit că fratele său i-a încredințat vehiculul spre a fi condus. Persoanele în cauză au fost testate cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din Codul Penal și „În credințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 3, din Codul Penal. Cercetările vor fi continuate de către polițiștii Postului de Poliție Calafindești, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

În data de 20 Mai 2023, ora 0142 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe DN 17, comuna Sadova, au oprit pentru control un autoturism care circula pe direcția comuna Vatra Moldoviței spre comuna Sadova. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Putna, care în urma controlului efectuat nu a putut prezenta permisul de conducere. Cu ocazia controlului efectuat și din discuțiile purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere. De asemena, cu ocazia cercetărilor efectate s-a stabilit faptul că pasagera dreapta a autotursimului, i-a încredințat autoturismul spre a fi condus bărbatului de 38 ani deși știa faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicol fără permis de conducere,, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin 1 din Cod Penal și ,,încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 3 din Codul Penal.

În data de 20 Mai 2023, ora 00:45, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Calea Obcinilor un autoturism a fost implicat într-un eveniment rutier. Patrula din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier s-a deplasat la fața locului și a constatat că la data de În data de 20 Mai 2023, ora 00:40 un bărbat din comuna Hănțești, a condus autoturismul pe bld. George Enescu către Calea Obcinilor, moment în care care la efectuarea virajului la stânga către Calea Obcinilor a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu bordura. În urma evenimentului nu au rezultat vătămări corporale. Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru Drager, rezultatul afişat fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior la Spitalul Județean de Urgență Suceava i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substante, faptă prev. de art. 336 alin. (1), din Codul Penal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top