Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

În data de 7 Mai 2022, ora 10:25, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind programați în serviciul de patrulare, pe DN 2H, în comuna Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce se deplasa pe direcția comuna Vicovu de Jos – municipiul Rădăuți.

Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului pe un bărbat în vârstă de 70 ani. Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma verificării autoturismului s-a constatat faptul că acesta nu figurează cu poliță RCA valabilă la momentul verificării, motiv pentru care proprietarul autoturismului a fost sancționat contravențional, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare au fost ridicate, eliberându-se o dovadă fără drept de conducere. În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de: ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și pedepsită de art. 335 alin.2 Cod Penal.

În data de 7 Mai 2022, ora 16:30, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 291A în centrul localității Zamostea, jud. Suceava, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcția Zamostea către localitatea Corpaci, la volanul căruia, se afla un bărbat de 35 ani din com. Zamostea. Având în vedere desfășurarea acțiunii pe linia identificării conducătorilor auto sub influența băuturilor alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

În data de 7 Mai 2022, ora 17:05, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executa activităţi specifice în cadrul unei acţiuni pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză şi a normelor care reglementează depăşirea, pe D.J. 177A, în loc. Doroteia, oraş Frasin, jud. Suceava, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Stulpicani, către Frasin şi care a efectuat o depăşire neregulamentară pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător cu marcaje şi indicatoare rutiere, din satul Doroteia. Cu ocazia controlului, la volanul autoturismului cu datele de mai sus a fost identificat un bărbat de 47 ani, din com. Comăneşti, sat. Humoreni, jud. Suceava. Solicitându-i-se să prezinte documentele sale şi ale autoturismului, conducătorul auto a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare şi poliţa de asigurare obligatorie R.C.A., precum şi un permis de conducere categoriile „A1, A,B1,B”C1,C, care prezenta însă suspiciuni cu privire la autenticitate. Din acest motiv s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu figurează ca deţinător de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals fapte prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din C.P., art. 320 din C.P., art. 323 din C.P.

În data de 7 Mai 2022, orele 21:32, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, în timp ce efectuau controlul traficului rutier în cadrul planului propriu de acțiune pe linia diminuării riscului rutier și a fenomenului infracțional, au oprit pentru control pe raza localității Călinești Enache, com. Dărmănești, jud. Suceava, pe DJ 209D, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 24 ani domiciliat în com. Dărmănești, jud. Suceava. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal cu nr. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1), din Codul Penal, urmând a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești.

În data de 8 Mai 2022, ora 01:00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind programați în serviciul de patrulare, au oprit autoturismul condus de un bărbat de 36 ani din orașul Vicovu de Sus, care a înmânat lucrătorilor de poliţie cartea de identitate, permisul de conducere și certificatul autoturismului. Fiind întrebat despre polița RCA obligatorie și inspecția tehnică periodică acesta, acesta a relatat verbal faptul că nu le are asupra sa. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului autoturismului i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat să fie testat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La Spitalul Municipal Rădăuți, în prezența medicului de gardă, șoferul a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul de 36 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu privire la faptul că autoturismul condus nu avea polița RCA obligatorie valabilă și inspecția tehnică periodică. În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de: ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” – faptă prev. și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top