Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 16 Aprilie 2022 echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, desfășura activități specifice conform Planului de acțiune organizat la nivelul IPJ Suceava – Serviciul Rutier, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului.

În jurul orelor 19:25, în timp ce se aflau pe DJ 208A, din orașul Liteni, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism condus de către un bărbat de 48 de ani, domiciliat în comuna Tudora, județul Botoşani. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest iar rezultatul a fost de 0,51 mg/L alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

În data de 16.04.2022, ora 21:40, în timp ce polițiștii SPR 7 Mălini efectuau serviciul de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control pe DJ 209 A, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 ani, din sat Dumbrava, comuna Cornu Luncii. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe„ faptă prev. și ped de art. 336 alin 1 Cod Penal, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Baia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top