În data de 18 aprilie 2020, ora 03:25, un echipaj din Poliției orașului Dolhasca, în timp ce desfășura activități specifice, în cadrul filtrului comun poliție-armată, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19, a depistat în trafic, pe DJ 208 I din satul Budeni, un bărbat de 35 ani, din municipiul Botoșani, care conducea autoturismul cu numere provizorii.

Cel în cauză a motivat faptul că se deplasa la volanul autoturismului susmenționat până în municipiul Piatra Neamț, pentru a aduce un șofer de tir, care lucrează la firma soției sale deși cunoștea că are numerele expirate.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În aceeași zi, la ora 23:20, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, pe drum județean 208, comuna Preutești a oprit pentru control un autoturism care se deplasa dinspre Fălticeni spre Dolhasca, județul Suceava.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că la volanul autoturismului se află un bărbat de 50 ani din sat Preuteşti, care emana halenă alcoolică şi se afla într-o vădită stare de ebrietate, însă a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată șoferul nu avea asupra sa declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă motivul deplasării fiind sancţionat contravenţional cf. OM 2/2020.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la preluarea de mostre biologice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *